Ars Poetica
Kategóriakisokos
Világjáró
Mókasarok
Egészségedre!
Művészetek
Világképek
Én írtam!
Kapcsolatok
Olvasd el!
Bendőboldogítók
Eszembejutások
Idézetek
Figyelemre méltó
Tudományfalatkák
Linkveteményes
A te cikked
Üzenet


Kövess minket a Facebookon!
Sign up to sleepertree.com and Adopt a tree!
Ma: 2019. október 16. szerda Névnap: Gál
Összes cikk: 22 [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]
A zene boldoggá tesz

Néha az ember kétségbeesik, és úgy érzi, soha nem lesz jobb a jelenlegi helyzeténél. Talán kedve lenne feladni az egészet, elrejtőzni a világ elől. Eljut oda, hogy az álmok sem hoznak megnyugvást, és társas kapcsolatai lassan megszűnnek.

Macskakő Társaság
Megalakult a Ferplay Macskakő Kulturális Társaság. Egyelőre csak az éterben létezik, de a hosszú ünnep utaán bejegyeztetjük. Úgy kezdődött, ahogy az lenni szokott: négy fiatal egy kávézóban két kávé és három sör között úgy döntött, hogy egyesületet (társaságot) alapít.
A holdsarló fénye trilógia
Negyed évszázados voltam, amikor pontot tettem a regényemre. További öt év telt el, mikorra megjelent az első kötet. A mai napig sem tudom, miért kezdtem el írni, viszont valahol érzem, hogy meg kellett tennem.
Minősítés nélkül
A rendszerváltás után végre az emigrációban élt vagy élő magyar írók és költők művei is eljutottak a hazai olvasóközönséghez. Alkotásaik ma már a keresett könyvek közé tartoznak, ami nem magyarázható pusztán azzal, hogy hosszú éveken, sőt évtizedeken keresztül hiánycikknek bizonyultak; nagyon sokan még hallomásból sem ismerték őket.
Még egyszer a festészetről
A blogon eddig három, festészettel kapcsolatos írásom jelent meg: a "Hogyan festettem Renoir-t", a "Gondolatok a képtárban", legutóbb pedig a "Megfestett sors". Hadd meséljek el még egy, témába vágó történetet, amelynek előzményei kereken hét évre nyúlnak vissza. A történetet a szövegben említett kilenc kép színesíti. Mivel egy íráshoz legfeljebb öt kép tölthető fel, a képeket - egy kivételével - párosával összeszerkesztettem.
'Szerelmem Skócia'
"Szerelmem Skócia" címmel irodalmi pályázatot hirdet az Albannach Skót Kulturális Egyesület. A társaság skót témájú verseket, tárcákat, karcolatokat, meséket, novellákat és beszámolókat vár az Albannach tagjaitól, szimpatizánsaitól illetve azoktól, akiket már megihletett a szoknyás férfiak földje. Műfaji és terjedelmi megkötés nincs, a lényeg, hogy az írás kötődjön Skóciához.
Rokonlelkek találkozása
Mint minden önállóan, excentrikusan gondolkodó diák, régóta úgy tartom, hogy a kötelező olvasmányok nem jók. Mert azt direkt nekünk szánták. Mert az igazi igazságot mindig eltitkolják a fiatalok elől. De vannak lyukak a rendszerben. Vannak kivételek. Még nincs elveszve az emberiség jövője...
Für Elise
Mikor reggel felébredünk, olyan természetes, hogy látjuk a szobában lévő tárgyakat. Kinézünk az ablakon, látjuk az utcán rohanó embereket, a kék eget. A konyhában elővesszük a kedvenc bögrénket, és főzünk egy teát...
Megfestett sors
A Karácsony és Szilveszter közötti időszak békésen zajlott, volt idő kirándulásra, pihenésre, olvasásra és alkotásra. Szeretem a képeket, festményeket, így főleg képekkel kapcsolatos terveimmel, elképzeléseimmel foglalatoskodtam, miközben véletlenül éppen egy olyan könyvet olvastam illetve olyan filmet néztem meg, ami szintén egy-egy festményhez kötődik. Ezekről számolok be, egyben Boldog Új Évet kívánva a blog összes olvasójának.


© 2007 ahogyerzed.hu
Design, programozás: www.kasso.hu
Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork,
karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2016 Delta Broker Internet Kft.Aktuális (video):
Ahogyérzed.hu az m2 Kultúrház című műsorában.
(DivX codec)
Legfrissebb írások:
El Camino de Santiago
2013-as év, a Voice, a húsevés&a történelem titkos összefüggése
Reinkarnációs szerződés
Napfényes Fesztivál
Láthatatlan kertek (a szeretet kertjei)
10 milliószoros napok 2012-ben
2012 - a döntés éve
A Boldogság mint az élet nagy kérdése
Karácsonyi készülődés önismereti térrendezéssel
SZERESS
2012 - Müller Péter gondolatai a változásokról
Sok kicsi harmadjára is
Where the hell is Matt Budapesten!
Elmeszülemények a boldogságról
Semmi sem olyan jó és semmi sem olyan rossz, mint...
Az igazi kincs
Lehet, érdemes és jó egészségesen élni!
Örökre, egyet szeretni?
Gondolatok a párkapcsolatról
Nincs visszaút
Linkek:
Ahogy Érzed... 396 nap alatt a Föld Körül
360 fok bringa
Ahol a malac nem túr
Áron világ körül vitorlázik
AnyagiFüggetlen.com
JÉ! India
Mindjárt ott vagyunk!
A másfél éves nyár
Zizi kalandjai
Panamainfo.hu
Roland szabadlábon
Optimista Klub
Juci útja
Suutari Központ
Könyvtáros Testvér jótanácsai
Szponzorok:
F1hírek.hu