Ars Poetica
Kategóriakisokos
Világjáró
Mókasarok
Egészségedre!
Művészetek
Világképek
Én írtam!
Kapcsolatok
Olvasd el!
Bendőboldogítók
Eszembejutások
Idézetek
Figyelemre méltó
Tudományfalatkák
Linkveteményes
A te cikked
Üzenet


Kövess minket a Facebookon!
Sign up to sleepertree.com and Adopt a tree!
Ma: 2019. október 16. szerda Névnap: Gál
Összes cikk: 10 [ 1 ] [ 2 ]
TEAm

"Életünk során főleg három dolgot sajnálhatunk: az elrontott ifjúságot, az értelmetlen és bamba bámulással meggyalázott szép festményeket, valamint a helytelen készítéssel elpazarolt finom teákat." (kínai közmondás)

KÁVÉháziKÁVÉ
Házikávé. Gyermekkori emlékként a kis kávéspohár alumínium kanállal és a kéréssel, kóstolható? A felnőttek mosolya és egy kávéba mártott kockacukor, mint kedvcsináló. Az az illat. Fahéjas tejszínnel és tejhab aromával keveredik. Álomból keltő, nyugtató anyai kéz szagú.
Bendőboldogító halászlé
Azt hiszem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a balkezes angyal tényleg balkezes, és bármennyire is igyekszem, bizony előfordul, hogy kettő is van abból a bizonyos bal kézből. Régebben volt egy könyvsorozat, melynek főszereplője egy Cilike névre hallgató csetlő-botló lányka volt, aki minden jó szándéka ellenére folyton zűrbe keveredett. Anyukám szerint ezen a téren Cilike a nyomomba sem ér...
Házi csokoládé
Az emberiség legnagyobb találmányai közé tartozik a kerék, a sör és a csokoládé. De míg a kereket viszonylag egyszerű volt kitalálni, hiszen már az ősember is megfigyelhette a természetben "spontán" leguruló tárgyakat (kókuszdió, sziklatömb, stb.), és hamar rájöhetett arra, milyen alakú tárgy gurul le legkönnyebben egy domboldalon, addig a sör és a csokoládé igazi szellemi remekmű.
Vaniliás kifli carbonari módra
Amint az már egy korábbi beszámolómból kiderült, főzni egyáltalán nem tudok (nem is érdekel), de sütemények sütésére időnként, főleg a karácsonyi ünnepeket megelőzően vállalkozom. Ennek oka egyrészt az, hogy szeretem az édességeket, másrészt abban a naiv hitben élek, hogy sütni könnyebb, mint főzni. A gyakorlat ezt azonban nem minden esetben igazolja.
Nyári hamburger
A tavasz és a nyár a kedvencem, a választék miatt. A piac napról napra színesedik. A kínálat rabul ejtő, tavasszal mindenki főzni kezd. Sétálva a standok között olyan, mintha egy tavaszi szakácskönyv lapjain barangolnék. Tényleg. Halomra pakolt articsóka, mellette szinte ugyanaz, csak baby és lila! Korai cseresznye, friss zsenge spárga, baby cukkini - a virággal együtt kapod. A spenót levele friss és duzzadt, olyan mintha apró párnába harapnék. Büszkék a farmerek, a vásárlók pedig szinte csak főzésről beszélnek. Újra vibrál az egész piac és ez nagyon tetszik.
Forralt pálinka
Lassan beköszöntenek a hűvösebb napok, amikor jólesik majd valami meleg, extra itóka. A szokásos, egész évben fogyasztott teán, kávén, kakaón túlmenően ilyenkor eszünkbe jut a forralt bor, esetleg a grog. A hétvégén a hajdan Vukováron elő nászomékat látogattuk meg, akik azokban az időkben, amikor a szerbek és horvátok békében éltek egymás mellett, szerb barátaiktól tanultak el egy egyszerű téli ital, a forralt pálinka készítését.
Mi minden kenhető egy kenyérre
Amikor Korfun voltunk, gyakran vettünk reggelihez tzatzikit, amit készen lehetett kapni a helyi kis boltban. Hazaérkezésünk után döbbentem csak rá, hogy hibát követtem el, amikor az utolsó adag tégelyéről nem írtam le az összetevőket. Aztán, pusztán íz-emlékezet alapján mégis egész jól sikerült az első "magyar tzatziki".
Variációk pezsgőre
A pezsgő önmagában sem egy rossz itóka, de különleges alkalmakra illetve évszakhoz illően különleges kiegészítőkkel lehet ellátni.


© 2007 ahogyerzed.hu
Design, programozás: www.kasso.hu
Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork,
karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2016 Delta Broker Internet Kft.Aktuális (video):
Ahogyérzed.hu az m2 Kultúrház című műsorában.
(DivX codec)
Legfrissebb írások:
El Camino de Santiago
2013-as év, a Voice, a húsevés&a történelem titkos összefüggése
Reinkarnációs szerződés
Napfényes Fesztivál
Láthatatlan kertek (a szeretet kertjei)
10 milliószoros napok 2012-ben
2012 - a döntés éve
A Boldogság mint az élet nagy kérdése
Karácsonyi készülődés önismereti térrendezéssel
SZERESS
2012 - Müller Péter gondolatai a változásokról
Sok kicsi harmadjára is
Where the hell is Matt Budapesten!
Elmeszülemények a boldogságról
Semmi sem olyan jó és semmi sem olyan rossz, mint...
Az igazi kincs
Lehet, érdemes és jó egészségesen élni!
Örökre, egyet szeretni?
Gondolatok a párkapcsolatról
Nincs visszaút
Linkek:
Ahogy Érzed... 396 nap alatt a Föld Körül
360 fok bringa
Ahol a malac nem túr
Áron világ körül vitorlázik
AnyagiFüggetlen.com
JÉ! India
Mindjárt ott vagyunk!
A másfél éves nyár
Zizi kalandjai
Panamainfo.hu
Roland szabadlábon
Optimista Klub
Juci útja
Suutari Központ
Könyvtáros Testvér jótanácsai
Szponzorok:
F1hírek.hu