Ars Poetica
Kategóriakisokos
Világjáró
Mókasarok
Egészségedre!
Művészetek
Világképek
Én írtam!
Kapcsolatok
Olvasd el!
Bendőboldogítók
Eszembejutások
Idézetek
Figyelemre méltó
Tudományfalatkák
Linkveteményes
A te cikked
Üzenet


Kövess minket a Facebookon!
Sign up to sleepertree.com and Adopt a tree!
Nyitóoldal » Világképek » Karácsonyi készülődés önismereti térrendezéssel

Karácsonyi készülődés önismereti térrendezéssel

Takáts Kriszta, 2011. december 12. hétfő

Hogy mi köze a feng shuinak a Karácsonyhoz? Látszólag nem sok, azonban olyan általános szabályokat és jó tanácsokat ad a feng shui az ünnepi időszakra, amit a világ bármely pontján alkalmazhatunk. A külső harmónia hat a belső egyensúlyra és természetesen ez fordítva is igaz! Az ünnep mélyebb átélésében segít, ha az otthonodban is harmónia uralkodik.

Lomtalaníts

Az első jó tanács, hogy a karácsonyi dekorálás előtt végezz egy alapos lomtalanítást. Vizsgáld meg, hogy mely helyekre gyűjtöd be a felesleges tárgyakat, sosem használt eszközöket. Ha pl. az egészség területén porosodó kacatokra, romlott ételekre lelsz, talán nem ártana egy jó kis tisztítókúrát csinálnod a karácsonyi dőzsölés előtt. Szanálj és rendszerezz! Legyen átlátható minden szekrény és fiók!

Mindent a helyére!

Ha kidobáltál mindent ami szemét, és összegyűjtöttél olyan tárgyakat, játékokat, amiknek más még örülhet, gondoskodj arról, hogy minden a megfelelő helyre kerüljön. Számos konténert találsz, ahova bedobhatod a már nem használt ruhákat és azokat hajléktalanok között osztják szét, vagy a megunt játékokkal hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat támogathatsz.

Jöhet a takarítás!

Ha a fenti lépésekkel elkészültél, jöhet a takarítás. Lehetőleg vegyszermentes tisztítószerekkel fényezd ki otthonodat, ami ettől megtelík csí-vel és máris jobban fogjátok érezni magatokat. Használhatsz bio termékeket, vagy citromlevet, mosódiót alkalmazz a tisztításhoz, amik nem szennyezik a környezetet és belélegezve rátok sincs egészségkárosító hatással.

Önismeret

Érdemes itt is megfigyelni, hogy hol találkoztál a legnagyobb kosszal. A párkapcsolat területén, esetleg az önművelés báguáján? Nem véletlen, hogy hol takarítasz ritkábban. Nézd meg, hogy az érzéseid, gondolataid terén hol lenne szükség nagytakarításra? Így év vége felé egyébként sem árt, ha visszatekintve átgondolod, hogy milyen élményekkel gyarapodtál év közben. Kikkel ismerkedtél meg, kikkel kötöttél barátságot, kivel vesztél össze, ki az, akinek még mindig nem tudtál megbocsájtani? Rendezd az érzéseidet, gondolataidat, a nyomasztó, ki nem mondott dolgokat. A lakásod életterületeit vetítsd önmagadra! Legyél kíméletlenül őszinte! Hol van sötétség, kosz, hiány vagy netán felesleges dolgok? És ugyan ez az életedben? Ha elakadsz ebben a folyamatban, akkor kérd kineziológus tanácsát.

Illatosíts!

A karácsony hangulatához leginkább a narancs, mandarin, fenyő, fahéj és szegfűszeg illatok illenek. Vegyél néhány kerekded narancsot és szurkálj bele szegfűszeget, vagy használj a párologtatódba a fent említett illatok közül 1-2 félét. Csak pár cseppet tegyél az illóolajból, különben a szomszéd utcában is érezni fogják és a hatás émelyítő lesz. Használj természetes illóolajat, ami pozitívan hat a hangulatotokra és belélegezve sem agy-és tüdő károsító, mint a szintetikus verziójú műolajak.

Kreatívkodj!

Az advent 2.hetének fontos része a kreatív tevékenység. Ilyenkor a mértékletesség erényét kell gyakorolni és a felszabaduló energiákat valamilyen alkotótevékenységre fordítani. Készíts pároddal, barátnőiddel, gyermekeddel karácsonyi tárgyakat, díszeket. A feng shui alkotókészség területét is energetizálhatod azzal, ha ott készülnek el az alkotások. Míg a takarítás az egyes csakrádra(energiaközpontodra)tett jó hatást, úgy ez a tevékenység a kettes csakrát harmonizálja.

Díszíts!

Ha elkészültek a díszek és a pincéből, gardróbból, szekrény tetejéről előkerültek a tavalyi karácsonyi dekorációk is, akkor itt az idő, hogy karácsonyi ruhába öltöztesd az otthonodat. Kerülhet élő mikulás virág a lakásod fa-elemű területeire, az ezüstös-aranyos díszeket lehetőleg fém-területeken alkalmazd, a piros és lila színt részesítsd előnyben a tűz területen. Persze akkor sem történik tragédia, ha ezeket az irányelveket nem tartod be, a csillogó ünnepi dekor mindenhol jól jön a lakásban. Arra azonban figyelj, hogy a fenyőágak, termések csak addig energetizálják otthonodat, amíg élet van bennük. Ha száradásnak indulnak, akkor már inkább energiát vonnak el, és nem töltenek.

Éld át!

Még inkább karácsonyi hangulatba kerülsz, ha valóban átéled az ünnep mondanivalóját és tájékozódsz arról, hogy egészen pontosan mit is ünneplünk az adventtől vízkeresztig tartó időszak alatt. A Karácsonyt megelőző hetek lehetőleg ne csak az ajándékvásárlásról szóljanak és január 6-án se csak annyi jusson eszünkbe, hogy aznap szedjük le a díszeket a fáról. Van egy-két szabad órád? Akkor vesd bele magad és járj utána Karácsony misztériumának!

Különféle meditációkkal, énekkel, esetleg ünnepi imával fokozhatod a fényt lelkedben és otthonodban egyaránt!


A szerző, Takáts Kriszta - feng shui szakértő - további cikkei itt olvashatók.

  Üzenet a cikk írójának
  Nyomtatóbarát verzió
  Küldje el ezt a cikket ismerősének!


© 2007 ahogyerzed.hu
Design, programozás: www.kasso.hu
Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork,
karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2016 Delta Broker Internet Kft.Aktuális (video):
Ahogyérzed.hu az m2 Kultúrház című műsorában.
(DivX codec)
Legfrissebb írások:
El Camino de Santiago
2013-as év, a Voice, a húsevés&a történelem titkos összefüggése
Reinkarnációs szerződés
Napfényes Fesztivál
Láthatatlan kertek (a szeretet kertjei)
10 milliószoros napok 2012-ben
2012 - a döntés éve
A Boldogság mint az élet nagy kérdése
Karácsonyi készülődés önismereti térrendezéssel
SZERESS
2012 - Müller Péter gondolatai a változásokról
Sok kicsi harmadjára is
Where the hell is Matt Budapesten!
Elmeszülemények a boldogságról
Semmi sem olyan jó és semmi sem olyan rossz, mint...
Az igazi kincs
Lehet, érdemes és jó egészségesen élni!
Örökre, egyet szeretni?
Gondolatok a párkapcsolatról
Nincs visszaút
Linkek:
Ahogy Érzed... 396 nap alatt a Föld Körül
360 fok bringa
Ahol a malac nem túr
Áron világ körül vitorlázik
AnyagiFüggetlen.com
JÉ! India
Mindjárt ott vagyunk!
A másfél éves nyár
Zizi kalandjai
Panamainfo.hu
Roland szabadlábon
Optimista Klub
Juci útja
Suutari Központ
Könyvtáros Testvér jótanácsai
Szponzorok:
F1hírek.hu