Ars Poetica
Kategóriakisokos
Világjáró
Mókasarok
Egészségedre!
Művészetek
Világképek
Én írtam!
Kapcsolatok
Olvasd el!
Bendőboldogítók
Eszembejutások
Idézetek
Figyelemre méltó
Tudományfalatkák
Linkveteményes
A te cikked
Üzenet


Kövess minket a Facebookon!
Sign up to sleepertree.com and Adopt a tree!
Nyitóoldal » Világképek » Elmeszülemények a boldogságról

Elmeszülemények a boldogságról

S.Ivi, 2011. szeptember 7. szerda

Az alábbi gondolatsor az elmém szüleménye, mint minden egyéb, amit teszek és vagyok. Megjelent bennem egy érzés, hogy ezt most le kell írnom, ezért megtettem. Kicsit hosszú lett, de ez van. Elsősorban magam miatt írtam. Mert igazából MINDENT magunkért teszünk, ha már észrevetted. :) Ha találsz benne olyat, amit használni tudsz, örömmel tölt el. :)

Az alábbi sorrend lényegtelen. A lényeg az, hogy mit élsz meg tudatosan.

Légy az, aki vagy! Ne próbálj másnak látszani, mert akkor rosszul fogod magad érezni. Ha körbenézel a világban, azért boldogtalan olyan sok ember, mert mások életét akarja élni. Ez jön minden médiából. Mivel kommunikáció minden, a saját véleményedet úgy is el tudod mondani másoknak, hogy abban szeretet van és alázat. De ne akarj más lenni, az a "másik" hely már foglalt. Egy tökéletes és csodálatos lény vagy, akiből csak egy van. Örülj neki és tégy csodát!

Tedd azt, aki vagy! Nézz a szívedbe és találd meg, hogy mivel foglalkozol szívesen és fektess energiát abba, ne pazarold másra az időd! Semmid nincs, csak időd. Pucér vagy, ha még nem vetted volna észre! És azt se felejtsd, hogy MINDENT itt fogsz hagyni, amikor eljön a földi léted vége. Az élmények maradnak és az, amit tettél. Élj úgy, hogy minden pillanatban - visszatekintve is - csodát láss. (Mellesleg ha azzal foglalkozol, ami a szívednek is kedves és együtt "rezegsz" vele, akkor eredményes leszel, a siker elkerülhetetlen.) Ha igazán boldog akarsz lenni, akkor azzal kell foglalkoznod, aminek csinálása közben azt érzed, hogy JÓL VAGYOK.

Éld át a jelen pillanatot, adj egy pofont az egónak! :) Ő ugyanis mindig a jövőben vagy a múltban van. Ha Te ITT és MOST vagy, akkor megéled azt, ami VAN. Nem könnyű gyakorlat, de meggyőződésem, hogy a legkifizetődőbb!

Világunk poláris, ezért fogadj el mindent, ami benne van. Nincs jó-rossz, fent-lent, csak nézőpontok vannak, melyek az egó számára fontosak, hogy bizonyosságot szerezz arról, hogy amit gondolsz, az a valóság. Ha megfelelő alázattal tekintünk a világra, akkor azt sem jelenthetjük ki kerek-perec, hogy a világban látott kizsákmányolás az rossz. NEM TUDHATJUK, hogy a nagy képben az apró kis eseményeknek milyen helye van. Mindentől fejlődik az ember. Leginkább az akadályoktól! A csoda tehát a VANság, amit mi teremtünk, a saját gondolatainkkal. Abból tanulunk, általa fejlődünk. Ne tiltakozz semmi ellen, azzal csak energiát adsz neki. Légy Te az a változás, amit a világban látni szeretnél. Ha vezető vagy, követni fognak és azzal, hogy megváltozol, megváltoztatod a saját világodat is.

Ne ítélj! Minden ember a saját lelki és szellemi fejlődésének egy csodálatos, egyedülálló állomásán tart. Ha ítélkezel, akkor ezt NEM fogadod el (saját magadban!). Mérges leszel és ez téged gyilkol. rossz energiát árasztasz magadból. A szeretet benned van, ezért ha szeretsz, elsősorban magadnak teszel jót. Ha szerelmes vagy, mitől érzed jól magad, hogy a másik szeret, vagy az, hogy TE szeretsz? :) Vajon miért mondja a Bibliában Jézus is, hogy a szeretet a kulcs? Mert az olyan rezgést teremt, amiből szeretetteljes valóság lesz!

Ha tudod mit akarsz, gondolj rá sokat. Járjon rajta az agyad. Az Univerzum behozza az életedbe azt, aminek energiát adsz. Ez természeti törvény. A világ egy tükör! Erre mondtam korábban, hogy találd meg azt, ami a szívednek kedves. Az ember úgyis arra szeret gondolni a leginkább, amitől jó érzése van! :)

Tiszteld a tested: add meg neki azt, ami jár. Rendszeres helyes táplálkozás és rendszeres mozgás. Meló odafigyelni rá, de megéri. Ha a testedre odafigyelsz, lesz kedved élni. (Mivel Te nem a tested vagy, ezért kezeld úgy, mint egy munkahelyet, mert AZ. Ahhoz, hogy megmaradjon, ahhoz dolgoznod kell benne és folyamatosan foglalkozni kell vele és vigyázni kell rá. Itt nem a fizetést kapod ajándékba, hanem azt, hogy jól érzed magad és továbbra is tudsz majd teremteni csodákat!)

A döntést MINDIG te hozod. Vállald fel a felelősségét minden gondolatodnak, tettednek és érzésednek. Nem mások, hanem Te vagy az, aki a külvilágra így vagy úgy reagál. Ezt hívják tudatosságnak egyébként. Benne vagy egy adott szituban, mérges vagy, boldog vagy, szomorú vagy akármi más és megállsz egy pillanatra, átéled a jelent és azt mondod: "Baszki, most teremtettem magamban egy világot. De tök jó! Képes vagyok ilyenekre! :)"

De, ami a legfontosabb szerintem, az a következő (és ezt természetesen magamnak mondom elsősorban): Nem elég, ha érted mi történik a világban! Évek óta foglalkozom azzal, hogy MINDENT, amit csak tudok, megértsek. Hogy miért olyan a világ, amilyen, ki akar belőlem hasznod húzni, kihasználni, rabszolgává tenni, mi hogy működik, mi végből, céllal és hogy egyáltalán MI LEHET AZ IGAZSÁG? Honnan jövünk, hová megyünk, mit keresünk itt és KI VAGYOK ÉN? És az egóm örül, hogy egyre több mindent értek, de a lelkem nem lett tőle boldogabb egyáltalán. Mert egy dolog kimaradt. Elfelejtettem megélni azt, ami VAN.

A kulcs tehát a tudatos megélés. Az én saját megélésem. MOST. Ahogy én reagálok a dolgokra. Ahogy bennem létrejön az általam teremtett valóság, amiért én vagyok a felelős 100%-ban! Ez az, ami rajtam áll, ÉN DÖNTÖK! Lelki és szellemi oldalról egyaránt ezen múlik az, hogy egészséges maradok-e vagy sem. Nem az határozza meg az életünk folyamát, hogy mi történik velünk ugyanis. Hanem az, hogy ami történik, azt mi hogyan éljük meg. Ehhez pedig azt kell, hogy őszinték legyünk önmagunkhoz és minden pillanatban be merjük vallani magunknak, hogy mit kell megtanulnunk elfogadni. Hogy mi hogyan működünk. A saját működésünk egyedülálló a világon! Nincs még egy olyan ember, aki pontosan úgy reagál a külvilágra mint én. És bármennyire is "ciki" valami, attól az még VAN. Ha képtelen vagy vele szembenézni, fájdalmat és szenvedést okozol saját magadnak.

Tehát ha tanulsz valamit a világról, ami nem tetszik, akkor öleld át magadban a csalódás fájdalmát. És ha változtatni akarsz, önmagaddal kezd. Ha úgy érzed pl., hogy a modern orvostudomány a tünetek kezelésével rossz úton jár, akkor ne kezdj el ítélkezni, mert a rendszer csak kineveli a működtetéséhez szükséges munkaerőt és a legtöbb orvos csak azt csinálja, amitől megélhetést remél. És hiszem, hogy az orvos társadalom jó szívvel teszi amit tesz. De ettől még nem biztos, hogy nekik van igazuk. Mint ahogy az ügyvéd, a politikus, a közgazdász, a pék és bármely szakma képviselője is tévedhet. A világ attól fejlődik, hogy folyamatos tévedéseinket korrigáljuk! Észrevetted? Szeretjük saját bizonyosságunkat a társadalom bizonyosságához hasonlítani, mert akkor érezzük jól magunkat, ha ugyanazt gondoljuk, mint mások. De a megélés az CSAK a tiéd. Az érzéseid, az intuíciód, hogy neked valami jó vagy rossz, azt CSAK TE érzed. Mégsem hallgatunk rá sokan és nem fogadjuk el, nem bocsájtunk meg magunknak, másoknak, nem felejtünk el ítélkezni, stb., mert nagyon nehéz szembenézni azzal, hogy TEREMTŐ vagyok. Én hozom létre a saját valóságomat és senkire nem tudok kenni semmit!

Tanuld meg használni a belső hangodat! Ismerd meg azt, hogy mikor mi jelenik meg benned és ha jót akarsz magadnak, HALLGASS RÁ. Éld meg azt, akinek születtél, mert véleményem szerint akkor teszel hozzá a legtöbbet ahhoz, amiért egyáltalán idejöttél.

Persze az is lehet, hogy amit itt összehordtam az merő botorság. És különben sem létezik semmi, mert minden illúzió, amit az elmém teremt, mert kell neki a bizonyosság, hogy a valóság az VAN. :)

  Üzenet a cikk írójának
  Nyomtatóbarát verzió
  Küldje el ezt a cikket ismerősének!


© 2007 ahogyerzed.hu
Design, programozás: www.kasso.hu
Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork,
karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2016 Delta Broker Internet Kft.Aktuális (video):
Ahogyérzed.hu az m2 Kultúrház című műsorában.
(DivX codec)
Legfrissebb írások:
El Camino de Santiago
2013-as év, a Voice, a húsevés&a történelem titkos összefüggése
Reinkarnációs szerződés
Napfényes Fesztivál
Láthatatlan kertek (a szeretet kertjei)
10 milliószoros napok 2012-ben
2012 - a döntés éve
A Boldogság mint az élet nagy kérdése
Karácsonyi készülődés önismereti térrendezéssel
SZERESS
2012 - Müller Péter gondolatai a változásokról
Sok kicsi harmadjára is
Where the hell is Matt Budapesten!
Elmeszülemények a boldogságról
Semmi sem olyan jó és semmi sem olyan rossz, mint...
Az igazi kincs
Lehet, érdemes és jó egészségesen élni!
Örökre, egyet szeretni?
Gondolatok a párkapcsolatról
Nincs visszaút
Linkek:
Ahogy Érzed... 396 nap alatt a Föld Körül
360 fok bringa
Ahol a malac nem túr
Áron világ körül vitorlázik
AnyagiFüggetlen.com
JÉ! India
Mindjárt ott vagyunk!
A másfél éves nyár
Zizi kalandjai
Panamainfo.hu
Roland szabadlábon
Optimista Klub
Juci útja
Suutari Központ
Könyvtáros Testvér jótanácsai
Szponzorok:
F1hírek.hu