Ars Poetica
Kategóriakisokos
Világjáró
Mókasarok
Egészségedre!
Művészetek
Világképek
Én írtam!
Kapcsolatok
Olvasd el!
Bendőboldogítók
Eszembejutások
Idézetek
Figyelemre méltó
Tudományfalatkák
Linkveteményes
A te cikked
Üzenet


Kövess minket a Facebookon!
Sign up to sleepertree.com and Adopt a tree!
Nyitóoldal » Világképek » Semmi sem olyan jó és semmi sem olyan rossz, mint...

Semmi sem olyan jó és semmi sem olyan rossz, mint...

T. Annamária, 2011. július 1. péntek

Semmi sem olyan jó és semmi sem olyan rossz, mint amilyennek látszik... nem tudom, kitől van ez az idézet, de már 19 éves koromtól a fejemben őrzöm. Akkor is elgondolkoztam rajta.

Amikor úgy érzed, minden tökéletes, és felülmúlhatatlan, minden csodálatos és leírhatatlan, akkor miért kell azt is tudnom, hogy nem is biztos, hogy olyan jó? Egyszerű... mert nem tarthat örökké, mint ahogy semmi az életben. Minden változik, alakul, átalakul.

Vannak kimagaslóan jó periódusok az életünkben. Szerelem, gyerekszületés, munkahelyi sikerek, felgyógyulás egy beteg állapotból, és még sorolhatnánk. Vannak elemésztően rossz élményeink. Válás, tragédia a szeretteinknél, baleset, és még ezt is bőven ragozhatnánk. Mindig az adott helyzetben élünk és éljük át a jót és a rosszat. Vigaszunk legyen, hogy minden elmúlik, a rossz is,de sajnos, a jó is. Igen, a jónak is időnként el kell múlnia, mert nem éghetünk 100 fokon, állandóan, az elpusztítana minket. A rossz sem tarthat örökké, mert szintén vesztünket okozná.

Mi a megoldás? Egyszerű, de hatalmas bölcsességet és türelmet kíván, ha méltósággal és nem kishitűséggel, pesszimizmussal akarjuk átélni a pozitív és negatív történéseket az életünkben.
Induljunk ki egy nagy szerelemből, mint jó élményből:
1. Már az is szerencse, ha egy ilyet átélünk.
2. Akármilyen nehéz, ne akarjuk és ne erőlködjünk, hogy soha ne múljon el. Élvezzük, amíg lehet, szárnyaljunk és termeljünk olyan tartalékenergiákat magunkban, amik majd a továbblépéshez szükségesek. Mert egy dolog nem létezik a természetben: az állandóság... nincs, csak mozgás és haladás. Ne áltassuk magunkat. Merítsünk erőt az átélt élményekből, még ha életünk másképp alakul is, ez segíthet a továbblépésben.
3. Ha mégis olyan szerencsések vagyunk, hogy nem múlik el, akkor is lesznek nyugvópontok és mélypontok. Akár hónapokig, évekig is tarthat a pauza, ezt majd az idő megmondja.
4. Ha az a szerelem időtálló, akkor mindegy, hogy 10 vagy 20 év múlva lobban újra, ismét működni fog. Nem figyelmen kívül hagyva, mennyi tapasztalatot és élményt éltünk át azóta, mely hozzásegíthet az igazi érzések, igazi lélektársak újbóli egymásra találására.
5. Kérdés, meg tudjuk-e becsülni az ismételten ránk szakadt érzelmeket? Ha elég mélyek voltak anno, akkor igen. Ne kutassuk a másik hibáit, nézzük meg mennyit változott belsőleg, előnyére vagy hátrányára... megérezzük, mennyi volt az illúzió és megint mennyi a realitás. Aztán ugyanezt a "vizsgálatot" magunkon is végezzük el. Szerencsés esetben erősödik a jellem, nő az akaraterő, a türelem képessége. Rájövünk, hogy a gyűlölet, a bosszúvágy és az irigység saját sivár lelkünk olyan eszközei, amelyekkel csak időlegesen és szánalmasan próbáljuk megoldani gondjainkat. Ki merem mondani, ehhez született intelligencia szükséges. Nem vallási hovatartozás vagy hasonló, egyszerűen ez a képességünk vagy van, vagy nincs. Persze, ettől még lehetünk rövidlátóak és néha meggondolatlanok is, hisz emberek vagyunk. Előfordulhat, hogy megbántunk valakit ok nélkül, akár kigúnyolhatunk valakit, de minden egyes ilyen alkalom saját önbecsülésünkön ejt csorbát. Már ha van...
6. Mindezek mellett, ne felejtsük el, hogy tökéletes ember nincs, és ne is törekedjünk annak elérésére, és a másikban se azt keressük, mert: semmi sem olyan jó és semmi sem olyan rossz, mint amilyennek látszik...


  Üzenet a cikk írójának
  Nyomtatóbarát verzió
  Küldje el ezt a cikket ismerősének!


© 2007 ahogyerzed.hu
Design, programozás: www.kasso.hu
Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork,
karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2016 Delta Broker Internet Kft.



Aktuális (video):
Ahogyérzed.hu az m2 Kultúrház című műsorában.
(DivX codec)
Legfrissebb írások:
El Camino de Santiago
2013-as év, a Voice, a húsevés&a történelem titkos összefüggése
Reinkarnációs szerződés
Napfényes Fesztivál
Láthatatlan kertek (a szeretet kertjei)
10 milliószoros napok 2012-ben
2012 - a döntés éve
A Boldogság mint az élet nagy kérdése
Karácsonyi készülődés önismereti térrendezéssel
SZERESS
2012 - Müller Péter gondolatai a változásokról
Sok kicsi harmadjára is
Where the hell is Matt Budapesten!
Elmeszülemények a boldogságról
Semmi sem olyan jó és semmi sem olyan rossz, mint...
Az igazi kincs
Lehet, érdemes és jó egészségesen élni!
Örökre, egyet szeretni?
Gondolatok a párkapcsolatról
Nincs visszaút
Linkek:
Ahogy Érzed... 396 nap alatt a Föld Körül
360 fok bringa
Ahol a malac nem túr
Áron világ körül vitorlázik
AnyagiFüggetlen.com
JÉ! India
Mindjárt ott vagyunk!
A másfél éves nyár
Zizi kalandjai
Panamainfo.hu
Roland szabadlábon
Optimista Klub
Juci útja
Suutari Központ
Könyvtáros Testvér jótanácsai
Szponzorok:
F1hírek.hu